" Осветли се "

Обавештење за јавност

Дана 28. децембра 2017. године одржаће се свечано отварање спортских терена Техничке школе Деспотовац као резултат двогодишње сарадње општине Деспотовац, и Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Кроз пројекат „Осветли се“ је на спортским теренима Техничке школе Деспотовац израђен нов тениски терен, унапређена теретана у природи и постављено осветљење кошаркашког и тениског терена.

Пројекат „Осветли се“ спроводи општина Деспотовац, а финансира Министарство омладине и спорта Републике Србије.

                                                                                                    

Министарство омладине и спорта

    

Министар омладине и спорта Вања Удовичић потписао је уговоре са 20 јединица локалне самоуправе, на основу резултата Конкурса за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном новоу. Локалне самоуправе спадају у ред најзначајнијих партнера Министарства омладине и спорта у остваривању својих циљева.Општина Деспотовац је једна од одабраних општина коју је Министарство омладине и спорта и ове године подржало финансирањем пројекта “ОСВЕТЛИ СЕ“.

Овим пројектом општина Деспотовац наставља да промовише и подржава здрав стил живота и самим тим побољша спорт и подстиче младе на активно бављење спортом.

 

 

                                   

 

                                                                                                                                          

PROJEKAT " JA VOLIM SPORT " 07.10.2016.

       U petak,07.10.2016.godine, svečano je otvoreno novoasfaltirano košarkaško igralište u dvorištu Tehničke škole u Despotovcu. Igralište je izgrađeno u okviru projekta " Ja volim sport ", a njegova izgradnja i opremanje koštali su oko 1,5 miliona dinara. Ministarstvo omladine i sporta je u realizaciji ove aktivnosti učestvovalo sa 800 hiljada dinara, a preostalih 700 hiljada je obezbedila opština Despotovac preko svojih ustanova Turističko - sportske organizacije Despotovac i tehničke škole. Otvaranju je, osim predstavnika lokalne vlasti, opštinskih preduzeća i ustanova, učenika i profesora  tehničke škole prisustvovala i Zorica Labudović, rukovodilac grupe za saradnju sa udruženjima i kancelarijama za mlade pri Ministarstvu omladine i sporta.